Dr. ing. Rogier Offerhaus MBA

Partner Organisatie, Team & leiderschap

Rogier Offerhaus is de oprichter van People Change. Hij is een enthousiaste spreker, strategisch adviseur, master coach en schrijver die mensen inspireert succesvol leiding te geven aan hun leven. Zijn passie is om mensen en organisaties bewust te maken van hun kracht en strategisch potentieel, zodat zij veranderingen als kansen zien. Hij werkt voor klanten uit het bedrijfsleven, de sport en de politiek die zichzelf, hun teams en hun organisaties willen laten ontwikkelen.

Zijn visie op strategie, leiderschap en verandermanagement staan beschreven in zijn boeken:

  • In 2001 heeft hij het boek Inspirerend Leidinggeven gepubliceerd waarin hij de tien krachtbronnen voor persoonlijke effectiviteit uitlegt.
  • In 2007 is zijn vernieuwende strategischmanagementboek Alle neuzen dezelfde kant op uitgekomen. Dit boek geeft praktische verandermanagementstrategieën waardoor mensen beter gaan samenwerken.
  • In 2009 is zijn inspirerende teammanagementboek De excellerende sportcoach uitgekomen, dat hij samen met de bekende sportcoach Peter Murphy heeft geschreven. Dit boek gaat over leidinggeven aan verandering en peak performance van een team. Het boek beschrijft in verhaalvorm de reis van een sportcoach om zijn team naar succes te brengen.
  • In 2012 is zijn proefschrift over organisatiecultuurverandering Op zoek naar gerichte cultuurverandering uitgekomen. Voor dit wetenschappelijk onderzoek bepaalt hij welke succes- en faalfactoren een rol hebben gespeeld bij een organisatiecultuurverandering in een dienstverlenende organisatie.

Rogier is een ervaren spreker die met veel humor en een goede sfeer de mensen bewust maakt dat verandering de enige constante is. Hij houdt van uitdagingen en heeft zelf veel veranderingen meegemaakt. Rogier heeft veel presentaties voor kleine managementteams en grote groepen van vijfhonderd mensen gegeven. Na zijn vernieuwende en soms uitdagende presentatie gaan de mensen altijd weer met veel praktische kennis naar huis. Deelnemers ervaren de presentaties als ambitieus, uitdagend en betekenisvol.

Rogier heeft als deskundige in verschillende managementbladen, zoals Management Team en Management Scope, gestaan en televisie-optredens verzorgd bij RTL Z. Hij werd in 2002 door Quote opgenomen in de lijst van de beste strategie- en HRMprofessionals van Nederland in leiderschap & verandering. Rogier is een vaste spreker geweest in het NOC*NSF MasterCoach-programma voor de begeleiding van alle olympische sportcoaches van Nederland. Hij heeft grote verandertrajecten bij onder andere KPN begeleid van zeshonderd mensen en hen gemotiveerd op een andere manier te gaan samenwerken.

Rogier studeerde aan de HTS Werktuigbouwkunde in Arnhem, Bedrijfskunde aan de Hogeschool Amsterdam, volgde een MBA-studie aan de Universiteit van Nyenrode en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op een studie naar de succes- en faalfactoren van organisatiecultuurverandering.

Drs. Bert-Jan ter Hofte

Partner Leiderschap, Team & Organisatie

Ik zie mezelf als transultant. In feite houdt dit in dat ik individuen, teams en organisaties help transformeren. En dan vooral om ze te helpen dat zelf te gaan doen. De activiteiten daarvoor kun je noemen: adviseur, facilitator en coach. Verder zie ik mezelf als iemand die ook individuen, teams en organisaties helpt om tot doorbraken te komen. Soms in hun leiderschap, soms in innovatie. Het leukst vind ik om dat in teams te doen. De verschillende individuen, de complexiteit van de groepsdynamiek en de dynamiek van de organisatie daaromheen vind ik spannend om mee te werken. Het is een focuspunt waarin veel samenkomt. Het mooiste moment vind ik het als ik het gevoel krijg achter de flip-over te kunnen verdwijnen en dat het team zelfstandig zijn ding blijft doen. Dan weet ik dat het verandervermogen is overgenomen. Dat is voor mij ook de link naar People Change en de People Change scan die het verandervermogen in kaart brengt.

Partner bij People Change

Ik ben People Change op het spoor gekomen vanuit contacten met Rogier Offerhaus, oprichter van People Change. Wat mij meteen fascineerde is dat ik de People Change scan de meest complete veranderscan vind die ik ooit ben tegengekomen. Waar ik het meest de kracht van inzag was om het verandervermogen van individuen te meten. En ook dat de People Change scan zo goed gedigitaliseerd is, dat je hem gelijk voor hele afdelingen of organisaties kunt gebruiken. Zelfs als senior professional op het gebied van transformatie heb ik veel nieuwe inzichten gekregen dankzij de scan en het achterliggend gedachtegoed. Ik ben partner geworden na een intensief opleidingstraject. Niet alleen hebben we de scan leren uitleggen en begrijpen, ook het achterliggende gedachtegoed hebben we vanuit de diepte behandeld en op onszelf toegepast.

Drs. Petra Groot MBA

Associate Leiderschap, Team & Organisatie – People Change scan expert

Petra Groot is een energieke, intuitieve en empathische persoonlijkheid. Na een internationale carrière in commerciële en managementfuncties in de industriële, consumer goods en internetsector heeft zij zich verder gespecialiseerd als coach en begeleider van persoonlijke en organisatietransformaties.

Petra’s expertise zit in de praktische toepassing van leiderschapsontwikkeling, cultuurverandering en spiritualiteit in organisaties. De integratie van bewustzijn en mindfulness in het werk zorgt voor vreugde en balans als persoon en voor focus en hogere effectiviteit in het werk. Zij combineert haar kennis en vaardigheden uit het bedrijfsleven en uit verschillende opleidingen met persoonlijke ervaringen om teams en executives te begeleiden naar een organisatiecultuur waarin samenwerking, autonomie en duurzaam resultaat hand in hand gaan.

Zij is afgestudeerd als chemicus (Drs., Utrecht) en bedrijfskundige (MBA, Nyenrode) en heeft daarna diverse internationale opleidingen gevolgd voor het begeleiden van mensen in transformatieprocessen, het faciliteren van interventies bij organisaties en het bepalen van cultuur- en  waardesystemen (Spiral Dynamics). Daarnaast beoefent zij al meer dan vijftien jaar yoga en diverse vormen van meditatie.

Drs. Laura Nieboer

Associate Leiderschap – Duurzaamheid

Laura Nieboer, brengt praktische ervaring en een schat aan kennis in over Duurzaamheid. Gedurende haar studie en loopbaan heeft Laura ingezien dat duurzaamheid de kern moet vormen van het doel van elke organisatie, waarbij niet alleen milieuzorg, maar ook sociale verantwoordelijkheid en ethische overwegingen een rol spelen.

Zij streeft naar een holistische benadering die het potentieel benadrukt voor bedrijven om een significante en blijvende impact te hebben door prioriteit te geven aan duurzame initiatieven en tegelijkertijd hun financiële doelstellingen te behalen

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren