Dr. ing. Rogier Offerhaus MBA

Partner Organisatie, Team & leiderschap

Rogier Offerhaus is de oprichter van People Change. Hij is een enthousiaste spreker, strategisch adviseur, master coach en schrijver die mensen inspireert succesvol leiding te geven aan hun leven. Zijn passie is om mensen en organisaties bewust te maken van hun kracht en strategisch potentieel, zodat zij veranderingen als kansen zien. Hij werkt voor klanten uit het bedrijfsleven, de sport en de politiek die zichzelf, hun teams en hun organisaties willen laten ontwikkelen.

Zijn visie op strategie, leiderschap en verandermanagement staan beschreven in zijn boeken:

  • In 2001 heeft hij het boek Inspirerend Leidinggeven┬ágepubliceerd waarin hij de tien krachtbronnen voor persoonlijke effectiviteit uitlegt.
  • In 2007 is zijn vernieuwende strategischmanagementboek Alle neuzen dezelfde kant op uitgekomen. Dit boek geeft praktische verandermanagementstrategie├źn waardoor mensen beter gaan samenwerken.
  • In 2009 is zijn inspirerende teammanagementboek De excellerende sportcoach uitgekomen, dat hij samen met de bekende sportcoach Peter Murphy heeft geschreven. Dit boek gaat over leidinggeven aan verandering en peak performance van een team. Het boek beschrijft in verhaalvorm de reis van een sportcoach om zijn team naar succes te brengen.
  • In 2012 is zijn proefschrift over organisatiecultuurverandering Op zoek naar gerichte cultuurverandering uitgekomen. Voor dit wetenschappelijk onderzoek bepaalt hij welke succes- en faalfactoren een rol hebben gespeeld bij een organisatiecultuurverandering in een dienstverlenende organisatie.

Rogier is een ervaren spreker die met veel humor en een goede sfeer de mensen bewust maakt dat verandering de enige constante is. Hij houdt van uitdagingen en heeft zelf veel veranderingen meegemaakt. Rogier heeft veel presentaties voor kleine managementteams en grote groepen van vijfhonderd mensen gegeven. Na zijn vernieuwende en soms uitdagende presentatie gaan de mensen altijd weer met veel praktische kennis naar huis. Deelnemers ervaren de presentaties als ambitieus, uitdagend en betekenisvol.

Rogier heeft als deskundige in verschillende managementbladen, zoals Management Team en Management Scope, gestaan en televisie-optredens verzorgd bij RTL Z. Hij werd in 2002 door Quote opgenomen in de lijst van de beste strategie- en HRMprofessionals van Nederland in leiderschap & verandering. Rogier is een vaste spreker geweest in het NOC*NSF MasterCoach-programma voor de begeleiding van alle olympische sportcoaches van Nederland. Hij heeft grote verandertrajecten bij onder andere KPN begeleid van zeshonderd mensen en hen gemotiveerd op een andere manier te gaan samenwerken.

Rogier studeerde aan de HTS Werktuigbouwkunde in Arnhem, Bedrijfskunde aan de Hogeschool Amsterdam, volgde een MBA-studie aan de Universiteit van Nyenrode en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op een studie naar de succes- en faalfactoren van organisatiecultuurverandering.