Creëer een Vision Board voor Positieve Verandering

 

Voor een inspirerend Nieuw Jaar nodigen we je uit om een Vison Board te maken. Veel van onze klanten gebruiken een Vision Board om zichzelf of hun team te inspireren. Daarmee hebben ze ontdekt: hoe beter je weet wat je wilt, hoe groter de kans is dat je het krijgt. 

 

Het is de start van een nieuw jaar, wat betekent dat velen van ons nieuwe doelen hebben. Van lifestyle- en fitnessideeën tot reis- en carrière-ideeën, wat de inspiratie ook mag zijn, we hebben een heel jaar om ze te verwezenlijken. Het maken van een vision board is een nuttige oefening die je kan helpen om op het juiste spoor te blijven.

 

Wat is een vision board?

Of je het nu visionboard of droombord noemt, het is een van de sterkste visualisatiehulpmiddelen die je voor jezelf kunt maken. Het is een beeld van je toekomst – een weergave van je dromen, doelen en aspiraties van je leven. Het klinkt misschien als wishful thinking, maar het helpt je wel om je doelen te bereiken. Wanneer je een vision board maakt, creëer je een visualisatie die alle dingen weergeeft die je in je leven wilt verwelkomen.

 

Hoe maak je een Vision Board?

1. Doe de People Change Scan of pak je People Change Rapport erbij om te weten waar jij en/of je organisatie nu staan en te bepalen welke stappen je komend jaar wilt nemen.

2. Pak een wit A3-vel en schrijf bovenaan: Vision Board [Naam & Jaartal].

3. Verzamel een aantal inspirerende tijdschriften met veel beeldmateriaal. Vul het eventueel aan met stickers met pijlen en letters.

4. Verzamel alle woorden en foto’s die je inspirerend vindt, knip ze uit en plaats ze op het vel. Vul aan met je eigen teksten. Gebruik markers om woorden te highlighten.

 

5. Kijk naar wat je verzameld hebt en rangschik het opnieuw. Verander het net zolang tot alles op de juiste plaats staat en je er een goed gevoel bij krijgt. Creëer categorieën, zoals werk/ familie/hobby/persoonlijke ontwikkeling voor jezelf of klanten/omzet/cultuur/team/ontwikkeling voor je organisatie. Vul eventueel aan met geprinte woorden of beelden van het internet die nog ontbreken.

6. Schrijf op welke investering je elke dag/week/maand wilt doen in geld of tijd voor het realiseren van je visie.

7. Plak alles vast op het vel en hang je Vision Board op een plek waar je dagelijks bent.

8. Neem elke dag een paar minuten de tijd om naar je Vision Board te kijken en jezelf in te beelden dat dit je werk en je leven is.

 

9. Besteed elke dag aandacht aan het realiseren en leven van je visie en maak het een prioriteit in je agenda. Misschien is dat wel het enige wat je hoeft te doen om bij te sturen: draagt een activiteit niet bij aan het realiseren van je visie, dan is je tijd niet nuttig besteed.

10. Geniet ervan en deel je successen. Leer van je fouten, zoek oplossingen en vraag anderen je te helpen.

 

Voor jezelf of met anderen

Wil je dit doen met je team of zelfs je hele organisatie? Maak dan allemaal eerst zelf je eigen vision board en breng alle vision boards dan bij elkaar. Bespreek deze met elkaar en maak samen één Vision Board voor het komende jaar.

 

We helpen je er graag bij. Dan kun je in een middag of dag voor jou, je team en je hele organisatie een inspirerend Vision Board maken en dat gebruiken als strategische leidraad voor het komend jaar!