Over ons

Wie wij zijn

Wij van People Change veranderen leiderschap en transformeren organisaties tot winstgevende bedrijven. Bovendien ondersteunen wij veranderaars met kennis, ervaring en onze People Change scan. Onze waarden zijn: Ondernemend, Ontwikkeling, Excellence & Emotionele Intelligentie

Onze belofte is: Leadership Developed. Business Transformed

Wij zijn leiderschaps- en businesstransformers

Wij transformeren organisaties zodat ze met voorbeeldige lenigheid de golven van de tijd afrijden. Nu en straks.

Wij geloven in de mens. Hoe beter hij functioneert, hoe beter de onderneming presteert en rendeert. Als we zijn bewustzijn en talenten ontwikkelen, hebben we daar allemaal wat aan.

Wie is hij? Die vraag is voor ons het startpunt. Hij is de ziel van jouw organisatie. Hij is ook de verandering omdat die in ons allemaal zit. Geef hem de ruimte. Transformeer de verandering tot een vast deel van jouw organisatie. Zo bouw je bestendige bedrijven.

Verandering of transformatie?

Verandering is de aanpassing van een organisatie onder invloed van conjunctuur- of marktontwikkelingen en modes. Verandering kan tijdelijk zijn.

De transformatie van een rups in een vlinder is vergelijkbaar met de transformatie bij mensen: wanneer medewerkers openstaan voor nieuwe manieren om te kijken naar wat er voor hen en hun team mogelijk is, kunnen ze nooit meer terugkeren naar een staat waarin ze dat bredere perspectief niet hebben, net zoals vlinders niet meer kunnen terugkeren naar hun vorige fysieke vorm. Om zo’n metamorfose te bereiken, moeten leiders eerst de beperkende mindsets identificeren, vervolgens zichzelf en medewerkers inspireren naar een nieuw wereldbeeld en blijven ontwikkelen zodat ze niet terugvallen op eerdere vormen van gedrag.

Bij transformatie wordt verandering een geïntegreerd deel van het bewustzijn van de organisatie, vergelijkbaar met de manier waarop bijvoorbeeld klantenservice deel van het denken en voelen van veel organisaties is geworden. Transformatie is onomkeerbaar en duurzaam.

Wij geloven in transformatie. Daarom noemen we onszelf duurzame veranderaars.

Hoe wij werken

Met behulp van de People Change scan stellen we de veranderkwaliteiten van leiderschap, organisatie en de mensen in de organisatie vast en formuleren het doel van de transformatie.

Vervolgens helpen wij de mens op weg in dat uitdagende proces van verandering. Leiders ontsluiten nieuwe gebieden in hun denken en ontwikkelen nieuw bewustzijn en een nieuwe visie. Verhoudingen verschuiven. Teams worden opnieuw ingericht. De cultuur van de organisatie verandert. Controle maakt plaats voor motivatie, creativiteit en elan.

Wij versterken de samenhang en samenwerking. Onderlinge communicatie en sociale vaardigheden zijn van vitaal belang. Wij leren mensen opnieuw met elkaar te praten en naar elkaar te luisteren. Wij mobiliseren collectieve intelligentie.

Veranderen vraagt veel van betrokkenen. Het proces kent ingrijpende intellectuele en emotionele kanten. Vaste waarden lossen op. Nieuwe waarden bieden niet hetzelfde houvast. Wij leggen onvermoeibaar uit, praten, meten en analyseren. Wij zoeken samen oplossingen voor organisatorische en persoonlijke problemen.

Netwerk

Wij zijn een netwerk van ervaren leiderschaps- en businesstransformers. Wij hebben grote organisaties met succes geadviseerd en begeleid op weg naar verandering en transformatie. Hoe groter de organisatie, hoe liever het ons is. Juist bij complexe vraagstukken voelen wij ons thuis. Rogier Offerhaus is oprichter en de contactpersoon voor het netwerk.

Dr. ing. Rogier Offerhaus MBA

Partner leiderschaps-, team- en organisatie-expert. Enthousiast spreker, strategisch adviseur, mastercoach. Promoveerde op cultuurverandering in organisaties. Zijn passie is om mensen en organisaties bewust te maken van hun kracht en strategisch potentieel zodat zij veranderingen als kansen zien. Lees hier meer over Rogier.

Onze boeken

Door Dr. ing. Rogier Offerhaus MBA

Leidinggeven aan Organisatie Transformatie

‘Leidinggeven aan Organisatie Transformatie’ is een studie naar succes- en faalfactoren voor organisatie cultuurverandering bij professionele dienstverlenende organisaties. Ga naar de samenvatting of bestel het boek.

Alle neuzen dezelfde kant op

In ‘Alle neuzen dezelfde kant op’ wordt beschreven hoe organisaties al tientallen jaren continu weten te veranderen, innoveren en groeien waarbij alle medewerkers mee blijven doen.

BewarenBewaren

De Excellerende SportCoach

In ‘De excellerende sportcoach’ vind je handvatten die nodig zijn om als team en coach het hoogste niveau te bereiken waarbij de coach een inspirator en voorbeeld is.

Inspirerend Leidinggeven

Het centrale thema van ‘Inspirerend leidinggeven’ is hoe mensen leiding kunnen geven aan zichzelf en andere mensen om succesvol hun verlangens te realiseren.

Strategisch Transformeren

In ‘Strategisch Transformeren, essentiële inzichten voor organisaties in de 21e eeuw’ worden de vier sleutelfases van een succesvolle transformatie geschetst: Inzicht, Inspiratie, Implementatie en Integratie. Lees hier meer of bestel het boek.