Inzichten

Integreer Duurzaamheid in Strategie voor het navigeren in een VUCA-wereld

In het huidige zakelijke landschap, dat wordt gekenmerkt door volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit (VUCA), worden bedrijven geconfronteerd met een veelheid aan uitdagingen en onzekerheden. Van wereldwijde pandemieën tot klimaatverandering, technologische verstoringen en veranderende consumentenvoorkeuren: de wereld verandert voortdurend. Om te kunnen gedijen in deze VUCA-wereld moeten bedrijven zich aanpassen en evolueren, en een belangrijke manier om dat te doen is door duurzaamheid op te nemen in hun strategische plannen.

Lees verder!

Duurzaamheid integreren met organisatiedoelen

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door bezorgdheid over het milieu en de behoefte aan verantwoorde bedrijfspraktijken, is duurzaamheid naar voren gekomen als een centraal element in het vormgeven van de strategische richting van organisaties wereldwijd. In dit artikel interviewen we een van de deelnemers aan onze leergang op dit gebied, Laura Nieboer, die praktische ervaring en een schat aan kennis inbrengt in de discussie.

Lees verder!

Duurzame verandering

Rondom het thema duurzaamheid is er een noodzaak van verandering en transformatie. Duurzame veranderingen moeten in verbinding en van binnenuit doorgevoerd worden om succesvol te zijn. De leergang ‘Strategisch Leiderschap voor Duurzame Verandering’ geeft alle ingrediënten voor een succesvolle duurzame verandering in je organisatie!

Lees verder!

Bert-Jan werkt 5 jaar met People Change

Gedurende meer dan vijf jaar werkt Bert-Jan ter Hofte intensief met de People Change Scan en aanpak bij klanten van multinationals tot MKB bedrijven in de profit sector en van universiteiten tot gemeenten en de politie in de publieke sector. Er zijn drie redenen waarom hij dit graag doet en waarom klanten de meerwaarde zien.

Lees verder!

Cultuurverandering implementeren bij MUAC

De directeur van Maastricht Upper Control Center, het onderdeel van Eurocontrol dat het hogere luchtruim boven België, Nederland, Luxemburg en Noordwest-Duitsland beheert, besloot tot het versterken van leiderschap en het doorvoeren van een cultuurverandering. Lees hoe hij de implementatie aanpakt met het team voor Betrokkenheid en Innovatie.

Lees verder!

Changing the future at MUAC

Het Maastricht Upper Area Control Centre (MUAC) beheert het hogere luchtruim boven België, Nederland, Luxemburg en Noordwest-Duitsland. Het is een van Europa’s drukste en meest complexe luchtruimgebieden. De directeur van MUAC besloot een cultuur verandering teweeg te brengen en kernwaarden te definiëren die zijn mandaat lang zullen overleven.

Lees verder!

Lage Cultuurtevredenheid kost veel geld

Leiders zijn dol op cijfers. Logisch – wie een grote organisatie moet aansturen doet dat natuurlijk liever op basis van harde informatie dan vage onderbuikgevoelens. De door ons ontwikkelde scan biedt een uniek model om de normaliter ongrijpbare aspecten van een organisatie tastbaar te maken, én biedt handvatten om de gewenste verandering in gang te zetten.

Lees verder!

Overtuig je organisatie op tijd te veranderen!

Mensen en bedrijven houden vaak niet van onverwachte veranderingen. Het accepteren dat verandering een vast onderdeel is van ons leven biedt dan ook een stuk meer zekerheid. Belangrijk is om op tijd de juiste strategische vragen te stellen zodat iedereen in de organisatie uitgenodigd wordt om mee te denken in het vinden van nieuwe antwoorden en oplossingen.

Lees verder!

Cultuurverandering bij overheid vraagt durf en leiderschap

Zelden een saai moment binnen de publieke sector. Van het Rijk tot de gemeenten: overheidsorganisaties staan onder voortdurende druk van de politiek, media en vele anderen. Ze moeten van alles, en liever vandaag dan morgen. De nieuwste eis: cultuurverandering. Maar zijn publieke organisaties wel in staat te veranderen? Een interview met Bert-Jan ter Hofte die veel ervaring in de publieke sector heeft.

Lees verder!