Leaders in Change

‘Geef een mens een vis en hij eet één dag. Leer een mens vissen en hij eet een leven lang.’
Het gezegde is zo oud dat niemand zeker weet wie het heeft bedacht, maar voor organisaties vandaag de dag actueler dan ooit. In een bedrijfslandschap dat almaar sneller verandert is de ene digitale transformatie nog niet afgerond voordat de volgende alweer begint. Te midden van alle onzekerheid die hiermee gepaard gaat is één ding zeker: voortdurende verandering is hier om te blijven. Hoe leid jij in verandering?

Lees verder!

Omarm de verandering – 5 Tips

Zoals de coronacrisis heeft gedemonstreerd, geldt ook hier dat angst een slechte raadgever is. Door onze angst houden we krampachtig vast aan wat we hebben. We maken onszelf wijs dat verandering te zwaar is. Maar als de wereld om ons heen voortdurend verandert, wat is dan meer werk? Uit alle macht vasthouden, of simpelweg loslaten en ons mee laten voeren in die verandering? Om daarbij te helpen hier vijf concrete tips.

Lees verder!

Hoe een high performance mindset België hielp goud te winnen

Na vele decennia zonder internationale toernooizeges was de Belgische mannenhockeyploeg Red Lions erop gebrand eindelijk eens een gouden medaille in de wacht te slepen. Met behulp van Rogier Offerhaus, partner bij adviesbureau People Change, slaagden de hockeyers daarin: als eerste Belgische hockeyteam werden ze zowel Europees, Wereld en Olympisch kampioen!

Lees verder!

Virtueel samenwerken, de juiste aanpak

Samenwerken is een kunst die niemand zo goed beheerst als wij mensen. Ons vermogen tot samenwerken heeft ons in staat gesteld de wereld naar onze hand te zetten. Nu het einde van de coronacrisis eindelijk in zicht lijkt te komen, geeft werkend Nederland massaal aan dat het thuiswerken deels zal blijven. Hoe werk je optimaal samen in deze nieuwe werkelijkheid?

Lees verder!

Overwin in het tijdperk van Transformatie

Even een paar clichés uit organisatieland: Verandering is de enige constante. Data is het nieuwe goud. 70% van de transformaties mislukt. Wie niet transformeert sterft uit.
Waarom is het derde cliché nog altijd waar? – waarom blijven transformaties mislukken? Zeker gezien het vierde cliché – wie niet transformeert sterft uit – is bedrijven er toch alles aan gelegen dat ze wél succesvol transformeren? En als er wordt gestuurd op harde cijfers, waarom lukt het dan toch niet om de doelstellingen van de transformatie te behalen?

Lees verder!

De kracht van de geest, deel 4

In het vorige deel van de serie vertelde Petra hoe een krachtige geest in staat is een visie te laten materialiseren tot werkelijkheid. In deel 4 geeft Petra aan “Als mensen zich persoonlijk ontwikkelen kan ook de organisatie zich ontwikkelen, dat is waar wij voor staan. Alles wat ik doe sluit daarop aan: mensen bewust maken van hun eigen denkprocessen, zodat ze zien hoe ze hun eigen wereldbeeld creëren. Ze helpen hun gedachten de baas te worden en energie te focussen, zodat ze krachtig worden van geest. En zodat ze hun eigen visie vormen voor de toekomst en deze kunnen laten materialiseren in de wereld.”

Lees verder!

Strategisch transformeren

Transformatie. Menig manager siddert al bij het woord. Want hoe vaak worden de doelstellingen van zo’n transformatie nou werkelijk behaald? Over wat nou de grootste uitdaging is hoeven ze vaak niet lang na te denken: het meekrijgen van de mensen. Maar die mensen zijn toch juist het belangrijkste kapitaal van de organisatie? Volgens People Change kunnen medewerkers dan ook een belangrijke drijvende kracht zijn in iedere transformatie. In het nieuwe boek ‘Strategisch Transformeren’ wordt uitgelegd hoe.

Lees verder!
Kracht van de geest 3

De kracht van de geest, deel 3

Een universum dat tegen ons praat. De meesten hebben maar weinig geduld voor dergelijke ideeën: de enige wonderen zijn de wonderen der wetenschap, en die eindeloos succesvolle wetenschap gaat uit van een onverschillig universum dat volledig wordt geregeerd door oorzaak en gevolg.
Maar staat het idee van synchroniciteit echt zo haaks op de wetenschap? Petra Groot denkt van niet: “Natuurkundigen weten allang dat alles verbonden is. Kwantummechanica laat zien dat er helemaal geen gescheiden objecten bestaan. Alles bestaat uit energie. Als je dit inziet begin je te begrijpen wat allemaal mogelijk is met een krachtige geest.”

Lees verder!

Loslaten: de kracht van kwetsbaarheid

De controle verliezen. Voor de meeste managers klinkt het als een nachtmerrie. Wie aan het roer staat wil de koers van het schip exact kunnen bepalen. Wil kracht uitstralen naar de bemanning. Maar wat als controle een illusie is, en de grootste kracht juist schuilt in het tonen van kwetsbaarheid? Een interview met André Moquette.

Lees verder!