High Performance Teams

Hoe bouw je een High Performance Team?

Wij kijken naar wat mensen kunnen en wat ze willen. Individueel en collectief. Kunnen ze de uitdaging aan? Hoe gaan ze met elkaar om? Hoe vinden ze zelf dat ze als team functioneren? Kunnen ze de teamprestatie verbeteren? Welke ambitie hebben ze? Hoe gaan ze om met andere teams?
Wij luisteren, praten, meten en analyseren net zo lang totdat er een evenwichtig team ontstaat dat topprestaties levert en uitstekend met andere teams omgaat, ook als de markt of conjunctuur tegenzitten. En gaat het een keer wat minder, dan zij we er ook. Wij maken daarbij gebruik van de People Change teamscan.

Creëer een doorbraak met je team

Teams zijn de ruggengraat van de verandering. Goed functionerende teams presteren hoog en werken uitstekend samen. De mens is een betrokken participant. Goed leiderschap daagt hem uit om naar verbetering en innovatie te zoeken en geeft ruimte voor ontplooiing. Bedrijfscultuur en -waarden houden hem binnen de perken. Onderlinge communicatie is van essentieel belang. De mens neemt de verandering mee naarbinnen en zorgt ervoor dat zijn bedrijf bij de tijd blijft. Wij praten collectief en individueel met mensen. Wij halen dat talent eruit en ballen het samen tot excellente teams.

Van Zilver naar Goud met People Change Scan en aanpak!

Adam Commens over het EK en WK goud van de Belgische Red Lions

Adam Commens, High-Performance Director van de Belgische Hockey Federatie is voormalig Australische hockey speler die de Champions Trophy heeft gewonnen, derde is geworden op de Olympische Spelen in Sydney en voormalig nationaal coach van het Belgische heren hockey-team. Adam heeft met behulp van de People Change Teamscan het Wereldkampioenschap in 2018 veroverd met de Red Lions.

Leer alles over deze spannende weg naar succes in deze webinar.

Shane McLeod kampioen met People Change scan    

Shane McLeod is een Nieuw-Zeelandse veldhockeycoach. Op de Olympische Zomerspelen van 2008 en 2012 heeft hij het Nieuw-Zeelandse nationale veldhockeyteam gecoacht. Hij heeft ook verschillende clubs in België gecoacht. Op de Olympische Zomerspelen van 2016 was hij hoofdcoach van het Belgische nationale hockeyteam dat de zilveren medaille won. Hij was beste coach van het jaar in 2017 en 2018 voor zijn toewijding bij het Belgische veldhockeyteam. Vorig jaar won zijn Belgische Hockeyteam voor het eerst het Wereldkampioenschap Hockey. In deze video legt Shane uit hoe hij de People Change Scan inzichten gebruikt om zijn spelers en team te ontwikkelen om op het hoogste niveau te presteren en te winnen. (Interview in het Engels zonder ondertiteling.)

TopCoach kiest voor People Change scan    

People Change feliciteert HC Bloemendaal met het 2019 landskampioenschap!

Onder leiding van coach Michel van den Heuvel wordt Bloemendaal na negen jaar weer kampioen van Nederland. Zij hebben dit jaar ook weer de People Change Scan gebruikt voor de inzichten en ontwikkeling van alle spelers en coaches. Topspeler Florian Fuchs geeft aan dat ze mentaal dit jaar echt een stap vooruit gezet hebben.

Nederlands meest succesvolle hockeycoach, Michel van den Heuvel, blijft de People Change scan inzetten om hockeyteam Bloemendaal te verbeteren.

Als hockeycoach heeft Michel van den Heuvel zes landstitels op zijn naam staan. Sinds enkele jaren gebruikt hij de People Change scan bij de coaching van zijn teams. Onder andere bij Oranje Zwart en nu bij Bloemendaal. Hij vertelt waarom hij de People Change Scan nog steeds intensief gebruikt:

“Ik gebruik de People Change scan omdat ik echt geloof in de kracht van verbinding. Voor mij is dit een groot goed. Ik denk dat de ploegen waar ik mee werk het meest succesvol zijn als ze niet alleen fysiek, maar ook mentaal op elkaar zijn ingespeeld. De People Change scan geeft mij extra inzicht om beter te kunnen communiceren met de mensen en de verbinding te maken.”

“Ik gebruik de People Change scan om de ploeg te meten. Vervolgens bespreek ik deze met de consultants van People Change om een beter inzicht te krijgen in de spelersgroep. Ik merk dat er heel veel gebeurt dankzij deze kennis.

Spelers krijgen beter inzicht in zichzelf, ik kan direct de relaties leggen tussen wedstrijdgedrag en de persoonlijkheid. En op basis daarvan kan ik weer mijn trainingsthema’s bepalen en ook bespreken hoe we als groep willen acteren onder druk.”

“Het verhoogt de teameffectiviteit omdat we sneller herkennen waar we zitten. We kunnen sneller reageren op probleemsituaties onder druk en zijn daardoor hopelijk ook effectiever als het echt belangrijk gaat worden, in de finales. Het mooie is dat we continu progressie kunnen meten. Dus op het moment dat we (hopelijk) een goede stap gemaakt hebben, kunnen we dat meten en kijken hoe we nog verder komen.

Omdat het vormen van een team een dynamisch proces is, zal ik het continu bij nieuwe groepen inzetten maar ook om steeds de volgende stap te realiseren. En van daaruit weer door te kunnen gaan.“

Team Transformatie

De transformatie van een rups in een vlinder is vergelijkbaar met de transformatie bij mensen: wanneer medewerkers openstaan voor nieuwe manieren om te kijken naar wat er voor hen en hun team mogelijk is, kunnen ze nooit meer terugkeren naar een staat waarin ze dat bredere perspectief niet hebben, net zoals vlinders niet meer kunnen terugkeren naar hun vorige fysieke vorm. Om zo’n metamorfose te bereiken, moeten leiders eerst de beperkende mindsets identificeren, vervolgens zichzelf en medewerkers inspireren naar een nieuw wereldbeeld en blijven ontwikkelen zodat ze niet terugvallen op eerdere vormen van gedrag.

Start met de People Change Teamscan

De People Change Teamscan geeft precies aan waar een team staat, hoe de teamleden het beste kunnen samenwerken en waar zij als team naartoe willen. Teamleden vullen online vragen in die een schat aan informatie opleveren.

Daarnaast interviewen wij deelnemers om nog wat meer de diepte in te gaan. Meer over de People Change Scan vind je hier. Medewerkers uit de organisatie kunnen worden getraind in het gebruik van de scan en het interpreteren van de resultaten. Ze krijgen dan een licentie als People Change Practitioner.