Nieuw Leiderschap

 

Je ziet de wereld en je business veranderen. Om hier goed op in te blijven spelen, wil je investeren in jouw leiderschap, management team en organisatie. Specifiek voor besturen, directies en senior managementteams heeft People Change hiervoor de Leiderschap & Team People Change Scan ontwikkeld. Met de Leiderschap & Team People Change Scan maak je daarin een vliegende start. Inzicht met impact op individueel niveau én op teamniveau.

 

Van leiders wordt in turbulente tijden meer dan ooit effectief leiderschap en veranderkracht verwacht. Dit vraagt om nieuw leiderschap, waarin visie, effectief coachen, resultaatgerichtheid, betrouwbaarheid, lef en daadkracht centraal staan. Bij nieuw leiderschap leg je de autonomie lager in de organisatie. Dat betekent dat je als leider leert controle los te laten en je medewerkers gaat coachen zodat ze zelf de juiste beslissingen kunnen maken.

 

Een eigen visie uitdragen, coach worden, inspirator zijn – voor veel leiders is dat een ferme stap die begint bij bewustwording, het ontsluiten van nieuwe gebieden in je eigen geest en het ontwikkelen van nieuwe leiderschapsvaardigheden. Grote leiders kennen zichzelf door en door en zijn ontvankelijk voor nieuwe ideeën.

 

De Nationale Belgische Hockey Bond heeft ook gekozen om de Leiderschap & Team People Change scan te gebruiken. De Belgische mannen ‘Red Lions” hebben afgelopen jaren alle wereldtitels behaald en zijn nu Olympisch kampioen. De coaches in alle teams maken  veelvuldig gebruik van de inzichten uit de People Change scan om de verandering naar een winnaarsmentaliteit en topteam te bewerkstelligen.

 

Verkennend doelengesprek

Als leider kan je verschillende doelstellingen hebben bij de overweging een Leiderschap & Team People Change Scan in te zetten. Iedereen kan leider, coach of inspirator zijn, maar niet iedereen is het ook. Hoe zit dat met jou? Hoe ziet jouw visie eruit? Waar zit je talent als inspirator? Heb je nog contact met de mannenbroeders en -zusters op de werkvloer? Schieten ze weg of hangen ze aan je lippen? Als je je eigen aandeel in een probleem niet onderkent, kun je ook geen deel zijn van de oplossing.

 

In een verkennend gesprek zullen wij jouw wensen en behoeften in kaart brengen en met je bespreken hoe we deze dienstverlening optimaal voor jou kunnen laten renderen. Gezamenlijk creëren we interventies om de Leiderschap & Team People Change Scan en People Change methodiek en Academy zodanig in te zetten dat er optimaal draagvlak is bij alle betrokken deelnemers en maximale impact op individuen, teams en de organisatie.

 

Online Leiderschap & Team People Change Scan  

De eerste stap is het verkrijgen van inzicht in de persoonlijke leiderschapsstijl en veranderkracht van de deelnemers. Met de Leiderschap & Team Scan – een state of the art, online scan – worden inzichten en inspiratie voor leiderschap ontwikkeling verkregen. De deelnemers krijgen een waardevolle ‘blik onder de eigen motorkap’. Ze krijgen inzicht in de mindsets die bepalen hoe mensen hun werk doen, met wie ze wel en niet willen samenwerken, de dominante leiderschapsstijlen die ze gebruiken, de manier waarop ze communiceren met anderen en of ze makkelijk meegaan in veranderingen.

 

Individuele coaching van de deelnemers

In een diepgaand gesprek met een van onze gecertificeerde consultants wordt gereflecteerd op het persoonlijke leiderschap. Aan de orde komen onder andere de leiderschapsmindsets (normaal en onder druk), het eigen verandervermogen en de ‘fit’ met de organisatie. In dialoog wordt de vertaling gemaakt naar de praktijk: wat kan worden gedaan om de energie en effectiviteit optimaal in te blijven zetten op individueel niveau en teamniveau?

 

Groepsanalyse van het leiderschapsteam

Doordat alle leden van het leiderschapsteam de Leiderschap & Team Scan invullen maken we met de geaggregeerde resultaten van de leiders een analyse van het team. Op basis hiervan kunnen we een gerichte dialoog faciliteren over de onderlinge kracht en valkuilen in samenwerking, de teamdynamiek en de veranderkracht van het team. Hoe kunnen de teamleden elkaar zo goed mogelijk versterken in samenwerking, leiderschap en veranderkracht? In een teamsessie geven we concrete adviezen om de teamontwikkeling te versnellen en de veranderkracht van het team te vergroten zodat de leiders zelf veranderingen kunnen faciliteren en doorvoeren.

 

Zelf faciliteren

De leden van het leiderschapsteam kunnen wij trainen om zelf als coach en met gebruikmaking van de Leiderschap & Team Scan en de People Change methodiek en academy de eigen teams te coachen en faciliteren om hun persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en veranderkracht te vergroten. Hiermee zal het verandervermogen van zowel leiders als professionals duurzaam toenemen en kunnen leiders zelf collega’s faciliteren & coachen en veranderingen doorvoeren.

 

Wilt u op relatief snelle, positief indringende en bovenal verhelderende wijze inzichtelijk krijgen in de effectiviteit en de veranderkracht van uw leiders en uw leiderschapsteam? Maak dan kennis met de Leiderschap & Team People Change Scan en neem contact op met Rogier Offerhaus.