Leaders in Change

‘Geef een mens een vis en hij eet één dag. Leer een mens vissen en hij eet een leven lang.’

Vis of hengel?

Het gezegde is zo oud dat niemand zeker weet wie het heeft bedacht, maar voor organisaties vandaag de dag actueler dan ooit. In een bedrijfslandschap dat almaar sneller verandert is de ene digitale transformatie nog niet afgerond voordat de volgende alweer begint. Te midden van alle onzekerheid die hiermee gepaard gaat is één ding zeker: voortdurende verandering is hier om te blijven.

Wetende dat transformatie een vast onderdeel is van de nieuwe realiteit staan bedrijven voor een keuze: Huur ik voor iedere transformatie opnieuw dure consultants in die tegenstribbelende medewerkers proberen mee te sleuren naar de volgende trede van de eeuwige verandering? Of zorg ik dat mijn medewerkers zélf leren transformeren zodat ik verandering als onderscheidende kracht veranker in de kern van mijn organisatie.

Volgen of leiden?

De keuze kan ook worden geformuleerd als die tussen volgen of leiden: Wil ik medewerkers die puur doen wat ze wordt verteld of die zelf het initiatief nemen? Loop ik achter de koplopers in mijn branche aan of schaar ik mezelf onder de voorhoede?

Wij geloven dat duurzaam succes begint bij de mensen, en dit geloof is het uitgangspunt van alles wat we doen. Onze aanpak richt zich volledig op het optimaal benutten van de diversiteit aan talenten binnen de organisatie. We inspireren medewerkers om hun beste zelf te worden. Zodat ze leiderschap nemen over zichzelf én de verandering. Want je hoeft niet in de boardroom te zitten om een leider te zijn.

Verandering is meetbaar

Door leiderschap te stimuleren binnen álle lagen van de organisatie vergroot je de veranderkracht van je gehele bedrijf. Dat betekent echter niet dat elke transformatie meteen haalbaar is – hoe ver je kunt komen hangt af van je vertrekpunt. Talloze transformaties falen precies omdat hier geen rekening mee wordt gehouden: organisaties jagen torenhoge doelstellingen na zonder enig inzicht in hun veranderkracht.

Daarom hebben wij een methode ontwikkeld waarmee organisaties hun eigen veranderkracht kunnen meten. Zo weet je hoeveel verandering jouw organisatie aankan – voor, tijdens én na de transformatie: wellicht is de doelstelling die eerst te hoog gegrepen was later wel haalbaar. Want ons geloof in mensen zelf leren transformeren betekent dat we altijd verder vooruitkijken – we streven niet naar één succesvolle transformatie, maar naar het creëren van organisaties waar voortdurende verandering onderdeel is van het DNA.

Assume leadership Become the change

Hoe bereik je duurzaam succes in een wereld waarin alles voortdurend verandert? Door zelf de verandering te worden. Door niet te volgen maar te leiden.

Wij maken van mensen leiders. Want duurzame transformatie begint niet bij de nieuwste technologie maar in onszelf.

Wij maken de transformatie meetbaar. Zodat de veranderdoelen die je stelt ook echt haalbaar zijn voor jouw organisatie.