Strategisch Transformeren

 

Leid je organisatie door de crisis

In crisistijden als deze vallen veel mensen terug op een oud waardensysteem. Ze houden krampachtig vast aan tradities, geven sturend leiding op basis van macht, vallen terug op starre procedures die niet zijn ingericht op de crisis of sturen alleen nog op cijfers – van overledenen, kosten of omzetderving.

 

Chaos is here to stay

De hele wereldeconomie trekt aan de noodrem en reageert met een freeze. De meeste bedrijven reageren op corona zoals Kodak op het ontwerp van een digitale camera. Dat is geen strategische transformatie, maar een reactie die leidt tot chaos. Alles zit op slot, in afwachting op ’terug naar normaal’. Maar het wordt niet meer hoe het vroeger was. We moeten ons voorbereiden op het nieuwe normaal. We moeten agile reageren voor effectief strategisch crisismanagement. Want dit is niet de laatste crisis: chaos is here to stay.

 

Hoe onderneem je in die permanente crisis?

Never waste a good crisis.Hoe kun je juist deze crisis gebruiken om verandering als permanente kracht in je organisatie te verankeren, uitgaande van de veerkracht van je mensen? Hoe creëer je in deze chaos een toekomstbestendige bedrijfscultuur die overeind blijft, wat er ook gebeurt? Hoe kun je deze crisis inzetten voor bijvoorbeeld de persoonlijke en professionele ontwikkeling van je mensen?

 

Het inzicht van bewust onbekwaam zijn

Gouverneur Cuomo van de staat New York erkent de behoefte aan zekerheid en cijfers en geeft dagelijks drie kengetallen. Maar vervolgens geeft hij toe: “We hebben nog geen vaccin, laat staan een medicijn voor corona.”

Hij erkent dus dat we nog bewust incompetent zijn, bereidt mensen voor op een andere samenleving en spreekt hen aan op hun eigen verantwoordelijkheid in de transformatie.

Het begint met inzicht (we hebben nog geen vaccin). Dan volgt inspiratie met een lonkend perspectief (andere samenleving), implementatie van de nieuwe werkwijze (waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid heeft) en ten slotte integratie daarvan in de hele samenleving. Cuomo: “Samen komen we er sterker uit.” Rutte noemt dat het nieuwe normaal.

 

De vier fasen naar het nieuwe normaal

Dit zijn de vier fasen die People Change hanteert om een organisatie te begeleiden in haar transformatie:

 

  1. Inzichtfase: hoe krijg je inzicht? Met de People Change Scan weet je waar iedereen staat, hoe ze in de wedstrijd zitten op basis van de negen inzichten.
  2. Inspiratiefase: waar wil je naartoe? Door een heldere visie en purpose te hebben is iedereen geïnspireerd om samen de toekomst te creëren.
  3. Implementatiefase: hoe kom je daar? De Scan geeft veel inzichten over hoe je het beste samen kunt veranderen of transformeren en iedereen zijn krachten kan inzetten.
  4. Integratiefase: hoe blijf je daar? Welke lessen en nieuwe inzichten hebben wij over onszelf geleerd waar we op kunnen doorbouwen.

Ontdek hoe je jouw organisatie naar een mensgerichte en toekomstgerichte organisatie brengt met permanente verandering als het nieuwe normaal. Geef leiding aan de transformatie. Juist nu.

 

Meer weten?

Reserveer nu alvast ons nieuwe boek Strategisch Transformeren voor slechts € 9,95 inclusief btw of de hardcopy voor €19,95.

Mail naar Rogier@PeopleChange.nl.